Stagiaire
Bedrijfsnaam:
Conijn Film

Bedrijfsprofiel:
Conijn Film B.V. is een jong filmproductiebedrijf dat zich voornamelijk richt op documentaires en arthouse films vanuit grote persoonlijke betrokkenheid gemaakt zoals ‘How to Describe a Cloud’ (Gouden Kalf nominatie Beste Regie 2013) van regisseur David Verbeek en de documentaire ‘A Family Affair’ (opening film IDFA 2015) van Tom Fassaert. Stagiaires werken één op één met de producent en zijn een waardevolle kracht binnen het bedrijf.

Vacature informatie:

Stageplekken bij Conijn Film zijn bedoelt om studenten het vak van documentaire en fictie bij te brengen in de praktijk. Het is de bedoeling dat de stage duur ten minste zes maanden betreft zodat de verschillende fasen in de totstandkoming van een filmproductie kunnen worden doorlopen. Zo wordt kennis opgedaan van de verschillende ontwikkelingsstadia van de producties, van idee ontwikkeling tot financiering tot de uiteindelijke distributie van de film.

Werkzaamheden:
- Fondsenwerving
- Filmplannen inhoudelijk beoordelen en corrigeren
- Communiceren met alle partijen, de crew (regisseur, scriptschrijver, montage etc.), de investeerders en de omroepen
- Boekhouden en begroten
- De site onderhouden, aanpassen, verbeteren
- Filmplannen vertalen, ondertitelingen maken
- Technische hulp voor het maken van bijvoorbeeld persmateriaal voor aankomende films (in Adobe) en data handling van draaidagen.


Wij bieden:
Na de intake waarin de leerdoelstellingen en taken worden afgestemd begint het werk op kantoor in Amsterdam. Onder begeleiding wordt gestreefd naar het bereiken van een zo groot mogelijke eigen verantwoordelijkheid bij het uitvoeren van de taken en werkzaamheden. Stagiaires worden vanuit vertrouwen betrokken bij de ins-en-outs van de bedrijfsvoering. Bij lopende producties gaan ze mee op locatie waar gefilmd wordt maar gaan ook mee bij strategisch overleg met fondsen en/of omroepen, evaluaties, viewings en zakelijke onderhandelingen. Vanuit een open bedrijfsvoering en herhaalde evaluatie momenten leert de stagiaire door uitvoering van een gevarieerd takenpakket zoveel mogelijk over het produceren van artistieke documentaires en speelfilms.
Functie-eisen:
Wij zoeken: HBO/WO denk niveau. Passionele affiniteit met film/drama. Iemand die zelfstandig, zorgvuldig, stressbestendig kan werken, van aanpakken weet en de ambitie deelt om mooie filmprojecten tot stand te brengen.
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en)
Communicatie / Reclame / Personeel en Organisatie
Onderwijs / Taal / Cultuur / Kunst
Werkervaring: 0 - 1 jaar
Aantal uren: 32 - 40 uur
Carrière niveau: Student
Overige informatie:
Sector(en):
Training - Opleiding
Regio('s):
Amsterdam
Dienstverband(en):
Stageplaats
Soort dienst: Dagdienst
SOLLICITEER DIRECT:
Ben je geïnteresseerd in deze vacature?
Klik op de knop 'Solliciteer direct' en solliciteer online. Wij nemen daarna snel contact met je op! Heb je vragen over deze vacature bel dan naar 0641235289 en vraag naar Wout Conijn.
Overige contact informatie en alle vacatures van dit bedrijf