Fulltime stage Webredactie bij Museum Amsterdam
Bedrijfsnaam:
XL Studenten Uitzendbureau Groningen

Bedrijfsprofiel:
Amsterdam. Ooit een kleine nederzetting aan de Amstel. Later het centrum van de zeventiende-eeuwse wereldhandel. Vandaag de dag een kleurrijke wereldstad met een bijzonder uiterlijk en eigenzinnige bewoners. Het Amsterdam Museum vertelt het meeslepende verhaal van de groei en bloei van deze unieke stad.

Vacature informatie:

De afdeling Media & Participatie werkt nauw samen met de afdeling Marketing & Communicatie op het gebied van online communicatie. We beheren diverse webplatforms, blogs, nieuwsbrieven en social media kanalen. Deze afdelingen werken nauw samen met andere musea, waaronder het Bijbels Museum, Museum Willet­holthuysen, de Cromhouthuizen en ons’ Lieve Heer op solder.

Werkzaamheden:
Als stagiair webredactie houd je je bezig met het schrijven, plaatsen en updaten van content (zowel beeld, tekst als geluid) op onze diverse webplatforms – zowel Nederlands als Engelstalig. Je werkt daarvoor nauw samen met onder andere de webredactie, het grafisch ontwerpbureau, de audiovisuele afdeling. Je werkt daarnaast nauw samen met de afdeling Marketing & Communicatie waar je de kans krijgt mee te werken aan de voorbereiding, ontwikkeling en uitvoering van nieuwe online communicatiemiddelen.

Wij bieden:
Een leerzame en uitdagende stage in het culturele werkveld. Jaarlijks lopen er verschillende stagiairs mee met onze organisatie. Als stagiair maak je onderdeel uit van een gezellig team dat tegelijkertijd van aanpoten weet. De aanvang van de stage is in overleg voor een periode van een half jaar, waarbij je minimaal 4 dagen per week als stagiair werkzaam bent. Je ontvangt een ruime stagevergoeding, afhankelijk van je opleidingsniveau. Het Amsterdam Museum biedt je altijd de mogelijkheid aan een eigen opdracht te werken.
Functie-eisen:
Wij zoeken: Je beschikt over een HBO of WO werk­ en denkniveau en volgt een relevante opleiding. Je hebt kennis van webschrijven en kan (leren) werken met Photoshop Elements en contentmanagementsystemen, waaronder Drupal en Anymeta. Omdat de website meertalig is, is een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, van belang. Wij verwachten dat je beschikt over communicatieve vaardigheden en zelfstandig, flexibel, resultaatgericht en creatief bent. Het is een pré als je enthousiast gebruiker van social media bent.
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en)
Communicatie / Reclame / Personeel en Organisatie
Werkervaring: 0 - 1 jaar
Aantal uren: 32 - 40 uur
Carrière niveau: Student
Overige informatie:
Sector(en):
Marketing
Algemeen management
ICT: Design - Vormgeving
Regio('s):
Amsterdam
Haarlem
Hilversum
Dienstverband(en):
Stageplaats
Soort dienst: Dagdienst
SOLLICITEER DIRECT:
Ben je geïnteresseerd in deze vacature?
Klik op de knop 'Solliciteer direct' en solliciteer online. Wij nemen daarna snel contact met je op! Heb je vragen over deze vacature bel dan naar 0507502157 en vraag naar Pim Werners.
Overige contact informatie en alle vacatures van dit bedrijf