Fulltime stage Banqueting Sales/ MICE bij Mercure hotels Amsterdam Airport
Bedrijfsnaam:
XL Studenten Uitzendbureau Groningen

Bedrijfsprofiel:
De hotelketen Mercure is een dochteronderneming van het Franse Accor. Ze vormt het grootste onderdeel van Accor Hotels. Het aantal sterren staat bij deze hotels niet vast, maar kan variëren van ongeveer 3 tot 4 sterren. Mercure hotels zijn te vinden over de gehele wereld, in 2013 waren er 743 hotels in 51 landen waarvan 5 in België en 14 in Nederland.

Vacature informatie:

Maak jij er een sport van om klanten te overtuigen dat het product van Mercure het best past bij hun wensen? Ben jij een commercieel talent en krijg je een kick van het binnenhalen van nieuwe opdrachten voor Mercure? Dan is een stage in Banqueting Sales/ MICE bij Mercure Amsterdam Airport de stage voor jou!

Werkzaamheden:
Wij hoeven jou daarom niet te vertellen dat het MICE (meeting, incentives, conferences & exhibitions) segment voor onze hotels een belangrijke bijdrage levert aan de bezetting van ons hotel. Uiteraard is ons hotel voorzien alle belangrijke faciliteiten, zoals WiFi, airconditioning en beeld- en geluidsapparatuur.
De belangrijkste activiteiten die jij in jouw stage Banqueting Sales/ MICE zal uitvoeren, is het acquisitie plegen naar (potentiële) vergadergasten. Door middel van (telefonische) verkoop genereer jij “new business”. Je voert verkoopgesprekken en past actief verkoopmethoden toe. Kortom, samen zorgen wij ervoor dat ons inspiratieconcept optimaal wordt benut! Als verkoper in de dop verken je de markt, zie je kansen en zet leads om in new business!
Bestaande business is net zo belangrijk voor ons, dat begrijp jij! Je houdt contact met onze bestaande gasten, bouwt een relatie op met hen, zodat zij loyaal blijven aan ons hotel. Relatiebeheer is voor jou, als netwerker, vanzelfsprekend!
Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoer van sales & marketing acties. Daarom wordt jij door ons actief betrokken in de opzet én operationele uitvoering van de door ons in te zetten acties. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat wij blijven excelleren in het MICE segment.
Om ervoor te zorgen dat alle zaken vóór en achter de schermen vlekkeloos verlopen, ondersteun je ons bij het totale reserveringproces. Jij werkt mee aan het uitbrengen van offertes, je volgt reserveringen, tijdens de bijeenkomst ondersteun jij ons in de operationele uitvoering, je ondersteunt bij de administratieve afhandeling en, omdat jij snapt dat wij ons continue willen blijven doorontwikkelen, voer jij aftersalesactiviteiten uit.


Wij bieden:
Van ons mag jij een stagevergoeding verwachten van € 325,= bruto per maand, en wanneer je uitwonend bent dragen wij door middel van een huisvestingsvergoeding van € 80,= bij aan jouw kamer. In de internationale organisatie van Accor heb je natuurlijk daarnaast verschillende andere voordelen, -voorwaarden en kansen!
Functie-eisen:
Wij zoeken: Om een succesvolle stage te lopen, zijn we op zoek naar een energieke doorzetter die kansen ziet en grijpt! Op een speelse, maar professionele wijze bindt jij nieuwe en bestaande klanten! Verder herken jij jezelf in de volgende eisen:
· Je volgt een opleiding aan het HBO bij voorkeur hotelmanagement
· Je zoekt een stage van minimaal 5 maanden;
· Je beheerst de Nederlandse én Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
· Je bent mondeling en sociaal sterk; een netwerker;
· Jij hebt een “hospitality-hart” en voor jou is het daarom vanzelfsprekend dat jij géén 9-tot-5 mentaliteit hebt.
Minimaal opleidingsniveau: HBO
Studierichting(en)
Bedrijfskunde / Algemene Economie / Management / Marketing
Financieel / Administratief / Bedrijfseconomie / Accountancy
Communicatie / Reclame / Personeel en Organisatie
Horeca / Toerisme / Facilitair
Werkervaring: 0 - 1 jaar
Aantal uren: 32 - 40 uur
Carrière niveau: Student
Overige informatie:
Sector(en):
Horeca - Catering - Hostess
Personeel en organisatie - HRM
Algemeen management
Regio('s):
Amsterdam
Haarlem
Hoofddorp
Dienstverband(en):
Stageplaats
Soort dienst: Dagdienst
SOLLICITEER DIRECT:
Ben je geïnteresseerd in deze vacature?
Klik op de knop 'Solliciteer direct' en solliciteer online. Wij nemen daarna snel contact met je op! Heb je vragen over deze vacature bel dan naar 0507502157 en vraag naar Pim Werners.
Overige contact informatie en alle vacatures van dit bedrijf