Fulltime meeloopstage Financial Markets Research bij Rabobank Utrecht
Bedrijfsnaam:
XL Studenten Uitzendbureau Groningen

Bedrijfsprofiel:
Rabobank Nederland, handelsnaam van de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A., is de huisbankier van de lokale Rabobanken en het is de houdstermaatschappij van aandelen van verscheidene ondernemingen binnen de Rabobank Groep

Vacature informatie:

Binnen Global Financial Markets in Utrecht focussen we ons op de financiële markten. Dit kan vanuit verschillende invalshoeken; denk aan ‘sales’, ‘trading’ of bijv. ‘research’. Deze stage bevindt zich in het domein van research. Het Financial Markets Research team focust zich op ontwikkelingen op de financiële markten en de wereldwijde economie met een focus op de G7. We analyseren verschillende markten en invloeden, zoals geldmarkten, monetaire besluiten en fixed income markets. Tijdens deze stage ontwikkel je een brede blik op verschillende markten van waaruit jij voorspellingen kunt maken door gebruik te maken van kwantitatieve tools. Naast analyses informeer jij ook klanten en collega’s over de voor hun interessante en relevante thema’s via publicaties.

Werkzaamheden:
De stage is breed en heeft drie main goals:
- Ondersteunen van het researchteam bij verschillende werkzaamheden, denk aan: dataverzameling, -analyse en het opmaken van rapporten;
- Ondersteunen van het team research en het team e-commerce bij internationale projecten;
- Ondersteunen bij onderzoeksprojecten en van daaruit het opmaken van pitches.


Wij bieden:
De Rabobank betaalt een maandelijkse stagevergoeding. Wij bieden je een uitdagende en professionele leeromgeving binnen de financiële dienstverlening. Deze omgeving is ambitieus en professioneel. De opdracht strekt verder dan de grenzen van de afdeling van waaruit de stage plaats vindt. Je krijgt de begeleiding, de ruimte en de vrijheid om jouw stage zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren.
Functie-eisen:
Wij zoeken: Gezocht wordt naar een kandidaat die affiniteit heeft met Corporate Finance, Economie, Econometrie, Financial Engineering of soortgelijk. Je bent in staat om datastromen, maar ook bedrijfs- en sectorgegevens te analyseren en dit te vertalen naar een praktijkgericht en visionair rapport. Je zit in de Masterfase van jouw opleiding. Je bent geïnteresseerd in financiële markten en politieke en economische ontwikkelingen wereldwijd.

Competenties
Naast de drie Rabobank kerncompetenties Samenwerken, Klantfocus en Resultaatgerichtheid herken je in jezelf de volgende competenties:

· Zelfstandig
· Initiatiefrijk
· Analytisch
· Secuur
Minimaal opleidingsniveau: WO
Studierichting(en)
Bedrijfskunde / Algemene Economie / Management / Marketing
Financieel / Administratief / Bedrijfseconomie / Accountancy
Communicatie / Reclame / Personeel en Organisatie
Werkervaring: 0 - 1 jaar
Aantal uren: 32 - 40 uur
Carrière niveau: Student
Overige informatie:
Sector(en):
Communicatie - PR - Voorlichting
Commercieel - Verkoop - Sales
Algemeen management
Financieel - Economisch
Regio('s):
Amersfoort
Amsterdam
Assen
Utrecht
Hilversum
Dienstverband(en):
Stageplaats
Soort dienst: Dagdienst
SOLLICITEER DIRECT:
Ben je geïnteresseerd in deze vacature?
Klik op de knop 'Solliciteer direct' en solliciteer online. Wij nemen daarna snel contact met je op! Heb je vragen over deze vacature bel dan naar 0507502157 en vraag naar Pim Werners.
Overige contact informatie en alle vacatures van dit bedrijf